WHERE I COME FROM | MIRJAMI

MIRJAMI

Annons

WHERE I COME FROM

Hej på er! Vilken upp och ner dag jag har haft idag. Det har vart allt ifrån ett mysigt påskspel med min lillasysters skola, världens längsta mysfika till vårdcentralen och ryhov. Jag kan iallafall säga att det blev goda beskev från röntgenavdelningen vilket glädjer mig super mycket nu när jag ska åka iväg och vet att allt är helt okej. 

Igår så var Emma här en sväng på kvällen, vilket såklart alltid är mysigt, men vi pratade om lite speciella ämnen som man kanske inte alltid sitter och pratar om en torsdagkväll – världens alla problem. Vi jämrade oss över människans existens och hur mycket hemskt det finns i världen. Och lika viktigt som jag tycker det är att prata om det tycker jag det är att också göra nått. Sprida vetskap och kunskap om det man själv har lärt sig och vet är ett faktum. Något som jag verkligen brinner för är djur och deras rättigheter, så detta inlägg tänkte jag skulle bli lite speciellt. Allt som jag skriver är såklart från min point of view och man kan såklart tycka eller känna helt annorlunda. Jag vet iallafall själv när man började bli lite mer medveten om vad som hände med miljön, hur många djur som är utrotningshotade, hur många människor som har en otroligt låg standard och hur stor del männskan har i allt detta. Det var svårt att veta vart man skulle börja i allt elände, det blev lixom överväldigande och man hade svårt att ta in allt. Och det är de jag tror är problemet med många människor idag – det finns så mycket föreningar och så många människor/djur som behöver hjälp att det är svårt att behöva välja något att stödja. Det är lättare att stänga av och fortsätta leva sitt liv precis som vanligt. Jag tror också att det är svårt att förstå allvaret och att detta elände faktiskt finns på riktigt eftersom att man är så långt ifrån den vardagen som det bara går att vara. Det jag tror är det allra bästa i en sån situation är att verkligen rota in mot hjärtat. Va är det man själv brinner för eller tycker är viktigt. Jag själv kan säga att jag kanske inte är världens bästa sopsorterare men jag väger förhoppningsvis upp det genom att hjälpa till på ett annat plan. Jag tror att man gör mycket större skillnad inom ett område som man är passionerad för och verkligen ger 100% än att man bryr sig om en massvis av organinsationer som man kanske inte riktigt är lika involverad i. Jag brinner som sagt väldigt mycket för djur och någon annan brinner kanske jätte mycket för att hjälpa barn och då drar vi var sitt strå. Jag menar såklart inte att man ska strunta i allt annat men om man någonstans ska ge det där lilla extra som gör så mycket mer så är det inom något som ligger nära hjärtat. 

Något jag vill dela med mig av är två (av många) väldigt sevärda filmer/dokumentärer som jag verkligen tycker att man kan ta en liten del av sin tid till att titta på. The Cove och Blackfish – sprider otroligt mycket vetskap och förståelse om hur saker och ting faktiskt är. Nu ska jag ha av en härlig kväll med härliga människor och bara njuta av att jag är jag och att jag har det så himla bra. 

blackfish1

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats